Maak gebruik van statistieken

Statistieken, wij van Wedadvies zijn er gek op! Gelukkig maar want wedden op voetbal zonder gebruik te maken van statistieken is eigenlijk niet te doen. Statistieken geven helaas geen enkele garantie op winst maar ze kunnen u zeker helpen met het kiezen van de juiste weddenschappen.

We pakken wat voorbeelden van het vorig seizoen in onze eigen Eredivisie. Stel u wilde gaan inzetten op de weddenschap of een club een clean sheet zou houden. Volgens de statistieken zou u dan het best op Ajax kunnen inzetten want zij hielden in 56% van hun wedstrijden het doel schoon. Slechtste keus zou Cambuur zijn geweest want bij hun was het slechts in 6% van de duels het geval.

De weddenschap Over 2.5 is altijd een leuke om te spelen want wie wilt nu niet veel doelpunten zien in een wedstrijd. AZ wist het afgelopen seizoen in maar liefst 71% van de wedstrijden de Over 2.5 weddenschap winnend af te sluiten. Op basis van de statistieken zou inzetten op AZ in de Over 2.5 een vrij zekere keus zijn geweest.

Inzetten dat PSV minimaal een doelpunt maakt in de wedstrijd was eigenlijk gratis geld. In slechts 3% lukte het de landskampioen niet het net te vinden.

De thuis spelende clubs hebben zoals altijd voordeel en ook in de statistieken blijkt dat. In 45% van alle gespeelde wedstrijden werd er gewonnen door het thuisteam. Gelijke spelen kwamen slechts 24% voor en de bezoekers konden in 31% van de duels lachend de bus instappen.

In de 306 gespeelde wedstrijden werden 912 doelpunten gemaakt wat neerkomt op een mooi gemiddelde van 2,98 doelpunt per duel. Onze Eredivisie is een paradijs voor spitsen want verdedigen kunnen we hier niet wordt er altijd gezegd. Klopt gezien de statistieken ook wederom want in geen enkele andere competitie in Europa is er zo een hoog gemiddelde dan bij ons te vinden.

Tegenwoordig kan je bij de Bookmakers op zoveel verschillende soorten weddenschappen inzetten en voor elke soort weddenschap zijn er statistieken te vinden. Het lijkt ons een kleine moeite om deze statistieken even door te nemen want ze herbergen een schat aan uiterst zorgvuldige informatie. 

Wedadvies nieuwsbrief