Single vs Combo weddenschap

De eeuwige vraag en discussie in het voetbalwedden gaat altijd over de single versus de combo weddenschappen. Wat is nu beter, waar heb je meer kans, wat is nu verstandig en wat raden jullie aan. Lastig om te beantwoorden want iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren en aan beide opties kleven zowel voor als nadelen aan. Toch blijven dit leuke onderwerpen en in dit wedartikel laten we verschillende voorbeelden zien en het is aan u wat u meer aanspreekt.

De single weddenschap is zoals de naam al aangeeft een weddenschap waarin u maar op één wedstrijd inzet. Of u nu inzet op de traditionele 1X2 weddenschap of Under/Over, Dubbelkans dat maakt allemaal niets uit. Het blijft een single weddenschap want er komen geen andere wedstrijden aan te pas.

Met de combo weddenschap combineert u verschillende wedstrijden in één weddenschap waardoor u ook al deze wedstrijden goed moet voorspelen want anders is de combo verloren.

Goed, dat was eenvoudig uit te leggen. We gaan nu een voorbeeld geven waarin we drie wedstrijden pakken, we spelen ze los in single en spelen ze in een combo weddenschap.

Op elke wedstrijd zetten we 10 euro in, en voor het gemak winnen we alle drie de bets.

Barcelona (1,20) vs Granada, Netto winst 2,00 euro

Chelsea (1,95) vs Arsenal, Netto winst 9,50 euro

FC Utrecht vs Ajax (1,60), Netto winst 6,00 euro

In totaal zouden we nu een totale netto winst hebben van 17,50. Een aardig bedrag maar het stelt niets voor vergeleken met de netto winst van 82,32 euro als we deze drie duels in een combo hadden geplaatst met een inzet van dezelfde 30 euro. Zelfs al hadden we slechts 10 euro ingezet dan was de netto winst alsnog 27,44 euro geweest. Wederom een stuk hoger dan de single weddenschappen.

We zijn nu echter uitgegaan van allemaal winnende bets. Stel Barcelona stelt ineens teleur en komt niet verder dan een gelijkspel dan is de combo weddenschap direct verloren en weg geld. Met onze singles hadden we alsnog een kleine winst weten te pakken van 5,50 euro.

Winst is winst en mensen moeten ook kleinere winsten waarderen en niet enkel voor het ‘grote’ geld gaan. Een combo levert altijd veel meer geld op maar de kans van slagen is altijd een stuk kleiner dan bij single weddenschappen. Hoe meer wedstrijden er in je combo zitten hoe groter de kans dat het zal mislukken. Elk weekend zijn er veel verrassingen in het voetbalwedden en ontelbare combo’s gaan hierdoor de mist in.

Wilt u toch combo weddenschappen spelen? Geen probleem uiteraard want het kan ook genoeg leuks opleveren. Probeer echter niet meer dan drie wedstrijden in je combo te plaatsen, tien duels in je combo levert een geweldig potentieel bedrag op maar het zal waarschijnlijk bij potentieel blijven….

Wedadvies nieuwsbrief