Dubbelkans

Een populaire weddenschap om te spelen is de Dubbelkans weddenschap. Het grote voordeel van deze weddenschap is dat u zoals de naam al aangeeft twee kansen heeft op succes. Bent u niet geheel zeker van uw keus dan kan de Dubbelkans weddenschap u meer zekerheid geven. Nadeel van deze weddenschap is echter wel dat de notering een stuk lager zal zijn dan de gewone originele 1X2 weddenschap. De reden is uiteraard eenvoudig te verklaren, u heeft namelijk nu twee kansen in plaats van slechts eentje.

We gaan de Dubbelkans weddenschap weer uitleggen aan de hand van ons Ajax versus PSV voorbeeld.

Denkt u dat Ajax gaat winnen thuis maar overheerst de twijfel toch nog een beetje? Dan is het verstandig om de dubbelkans weddenschap te gebruiken. U kiest dan de 1X, de 1 staat zoals we geleerd hebben bij de 1X2 uitleg voor de thuisploeg en de X voor een gelijkspel. Mocht Ajax winnen of wordt het een gelijkspel dan is uw weddenschap geslaagd. Mocht PSV weten te winnen dan is de weddenschap verloren.

Bent u er vrijwel zeker van dat er geen gelijkspel zal komen in dit duel dan kiest u voor de 12 als optie om te wedden. Bij een overwinning van Ajax of PSV heeft u de weddenschap gewonnen, wordt het echter alsnog een gelijkspel dan is het helaas een verloren zaak.

Tot slot blijft de X2 weddenschap over om uit te kiezen. Voor deze weddenschap is het belangrijk dat Ajax niet gaat winnen want dat zou betekenen dat uw weddenschap verloren is. Een gelijkspel of een driepunter voor PSV geeft u de zekerheid op een winnende weddenschap.

Wedadvies nieuwsbrief